Werkwijze afhandeling schade

 1. Aannemen / Ophalen en of bergen voertuig
 2. Voertuig controleren op lekkage en accu loskoppelen voor het stallen in de werkplaats(brandgevaar)
 3. Beschadigde delen in kaart brengen en prijzen opzoeken
 4. Indien nodig controleren of frame en voorvork recht zijn
 5. Opstellen schade rapport
 6. Overleg met klant
 7. Indien nodig afhandeling bezoek schade expert (van 9 tot 5 in de werkplaats blijven , Schade expert maakt geen afspraak op tijd maar hooguit per dag)
 8. Repareren of schade expertise factureren (10% van de schade met een minimum van €75,-)

Kosten Opstellen schade

Om de de schade met goed resultaat af te kunnen handelen zijn er diverse handelingen vereist daarom zitten er kosten verbonden aan het opstellen van een schade rapport.

 • Wanneer het voertuig volledig volgens schaderapport gerepareerd wordt berekenen wij u geen kosten voor de schade expertise , maar wel voor het bergen en stalling vanaf de 15e kalenderdag
 • In sommige gevallen kan een voertuig niet gerepareerd worden dan is de door de (externe) schade expert bepaalde dagwaarde uitgangspunt voor de 10% (minimaal €75,-) kosten schade expertise.
 • Het voertuig kan bij schadeafhandeling maximaal 14 kalenderdagen zonder extra kosten bij ons in stalling blijven , vanaf de 15e kalenderdag berekenen wij €3,50,- per kalenderdag.

Wanneer de afhandeling bij bijvoorbeeld de verzekering langer duurt waardoor het voertuig langer bij ons gestald blijft , dient opdrachtgever zelf de door ons in rekening gebrachte stallingskosten te betalen en zelf te claimen bij de verzekeraar.

 • De kosten voor het ophalen/bergen bedragen €2,40 per kilometer vanaf onze werkplaats naar het voertuig , de terugreis naar de werkplaats is bij de prijs inbegrepen.

Wij staan in geen geval in voor

 • Beschikbaarheid van de benodigde onderdelen (kleurverschil , onderdelen van incourante merken et cetera)
 • Vervangend vervoer
 • Prijswijzigingen bij leveranciers (de prijs bij het bestellen van materiaal is de prijs die berekend wordt)

Betaling

Betaling reparatie of expertise ten allen tijde door opdrachtgever aan Brian Bikes direct bij aflevering voertuig per pin, contant , of vooraf per bank overschrijving.

Vanaf wanneer gelden deze voorwaarden?

Direct  vanaf het moment dat u uw voertuig aan ons overdraagt ten behoeve van de schade expertise