Komt er een helmplicht voor snorscooters en snorfietsen?

als we de media moeten geloven word er over een helmplicht  gesproken per juli 2022  , een eenvoudige blik op de website van de rijksoverheid laat blijken dat er net als 2,5 jaar geleden (2019) tot nu toe alleen een voorstel aan de tweede kamer verzonden is.

Dit maakt de helmplicht nog geen feit !

Zie ook het artikel van de rijksoverheid

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/05/28/helmplicht-voor-alle-snorfietsers#:~:text=Alle%20snorfietsers%20moeten%20vanaf%201,gewonden%20onder%20snorfietsers%20omlaag%20gaat.&text=Een%20snorfiets%20herken%20je%20aan,bromfiets%20heeft%20een%20gele%20kentekenplaat.

Link naar de verzonden brief aan de Tweede kamer

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2021/05/28/ontwerp-besluit-tot-wijziging-van-het-rvv-1990-en-het-babw-in-verband-met-de-invoering-van-de-helmplicht-voor-snorfietsers-en-diverse-andere-kleine-aanpassingen

Bent u het niet eens met de helmplicht ?

Teken dan zeker de petitie in de onderstaande link.

https://petities.nl/petitions/draai-de-helmplicht-voor-snorfietsen-terug?locale=nl

Is het nog verstandig om een snorscooter aan te schaffen?

Ja u kunt zeker weten tot july 2022 zonder helm blijven rijden,Daarna zal de scooter omkeuren naar bromscooter of het dragen van lichtere en kleinere helm een goede optie zijn.

Afhankelijk van wat er besloten wordt komt de helmplicht er misschien helemaal niet eens , elektrische fietsen kunnen ook 25 kilometer per uur zal daar dan ook een helm op gedragen moeten worden?

Gevolg van een helmplicht voor e-bikes en snorfietsen voor het milieu.

Een groot gedeelte van het woon – werk verkeer in Nederland gebeurt nu per snorscooter of e-bike , Als er straks een helm gedragen moet worden is de verwachting dat een aanzienlijk deel van deze groep weer een auto gaat gebruiken voor deze ritten.

Het milieu zal zwaarder belast worden door het toenemende auto gebruik .

Nederland heeft klimaatdoelstellingen te behalen een toenemend auto gebruik zal daar niet bij passen dit gegeven zou ook mee moeten wegen in de beslissing over de helmplicht.

Omkeuren van snor naar bromscooter.

Hierin kunnen wij ook van dienst zijn , de RDW heeft de tarieven hiervoor kort geleden verlaagd waardoor het rendabeler kan zijn om de scooter sneller te maken en opnieuw te laten keuren om deze als bromscooter te kunnen en mogen gebruiken.

Ons advies

  • Teken de petitie
  • Geniet zolang het kan van de snorfiets
  • Houd de snelheid van uw snorfiets origineel (25 kilometer per uur) , Wilt u sneller kunnen rijden kies dan voor een bromscooter.
  • Verkoop uw snorscooter nog niet todat zeker is of er een helmplicht komt , De mensen die nu al op een bromscooter rijden willen uw omgekeurde gebruikte snorscooter als er wel helmplicht komt graag kopen.